Historien bag os

Thoka Finmekanik, grundlagt af hr. og fru. Heintze, så dagens lys som et firma i august 1967. Det startede på Fuglebækvej i Kastrup. Der eksisterede firmaet i ca. 9 år. I kraft af vore kunders efterspørgsel på varer af høj kvalitet voksede firmaet og pladsen i værkstedet blev for trang.

Derfor valgte de to grundlæggere at udvide firmaet til større lokaler, men på det tidspunkt fandtes der ikke lokaler der levede op til deres krav og de valgte derfor at få bygget noget selv. Der blev ledt med lys og lygte efter en grund. Denne blev så fundet i Dragør og byggeriet blev igangsat.


Møllelodden 2 i Dragør hvor hr. og fru. Heintze valgte at Thoka Finmekanik skulle ligge.

Der blev knoklet på med byggeriet og den 26. marts 1976 stod byggeriet klar til at blive taget i brug.


Byggeriet stod klar til indflytning den 26. marts 1976.

Nu var grundpillerne lagt for det vi i dag kender som Thoka Finmekanik ApS. Væksten forsatte, kunder rundt i hele Danmark begyndte at få øjnene op for det lille finmekaniske værksted i Dragør, der på det tidspunkt kun havde en ganske lille medarbejderstab at trække på.

Gennem en lang årrække kørte det stødt og roligt fremad, og kundekredsen voksede sig større. Thoka vandt hurtigt en plads i fronten af kapløbet om at levere tidssvarende højteknologiske emner. Thoka var ikke blege for at tage nye opgaver ind, hvad enten det drejede sig om emner af meget stor kaliber, bitte små emner med meget stor præcision, prototyper eller store rammeordrer.


Et lille udvalg af de varer som dengang var meget komplicerede at fremstille. Her ses også det brede udvalg af materialer vi allerede dengang bearbejdede.

I slutningen af 80´erne skete der det man kan kalde en ny epoke for finmekanikken og maskinarbejde i al almindelighed, nemlig udbredelsen af computeren. Den vandt selvfølgelig også indpas i industrien. Og også her var Thoka med i spidsen.

Tiden gik og vi fik flere og flere CNC-styrede maskiner både drejebænke og fræsere. Og nu kunne vi levere flere og endnu mere komplicerede emner til vore kunder der nu også befandt sig på den anden side af Danmarks grænser.
Kort tid derefter overtog familiens søn Frank Heintze posten som adm. direktør og på dette tidspunkt så ledelsen derved således ud. Frank Heintze som adm. direktør, Tom Vangstrup som værkfører og Michael Bek Jensen som stedfortræder.

I 1992 kunne vi fejre 25 års jubilæum, og dette gjorde vi med stil. Der blev rejst et stort telt på vores græsplæne og der kom kontakter fra nær og fjern, som alle var med til at gøre denne dag mindeværdig. Sidst men ikke mindst kunne denne dag bruges som en milepæl i Thoka's historie, til at understrege overfor alle ansatte, ledelse såvel som medarbejdere, at de alle var med til at skabe og vedligeholde en god stabil virksomhed.


Den 1-8-1992 holdt Thoka 25 års jubilæum.

Der kom til stadighed større og større efterspørgsel på vores varer og nu havde vi også en montage afdeling som var i konstant vækst. Denne montage afdeling havde vi, efter en lille ombygning, installeret på vores loft, da der ikke var mere plads i stue plan. Men da denne montage afdeling viste sig at være en succes på lige fod med vores produktion, stod det klart for alle at der ville blive pladsproblemer.
Derfor blev det besluttet at udvide virksomheden, men der var lige det lille problem at nu var grunden ikke stor nok, hvad gør man så?? Man bygger opad. Og som sagt så gjort, Thoka iværksatte byggeriet.

I 1998 kunne vi endnu engang holde rejsegilde på Thoka. Herfra gik det hurtigt med at blive færdig med hele entreprisen, så vi kunne tage de nye rum i brug. På den nye 1. sal blev der indrettet henholdsvis montage afdeling , kontorer, mødelokale, frokoststue og værksteds rum til de få manuelle maskiner vi har tilbage.Som det kan ses på billedet var der nu masser af plads at tage i brug.

Al den nye plads gjorde at vi kunne udvide vores montageafdeling som ydermere betyder at vi nu har to faglærte montører fast i vores montage.

Nu er vi ved at være ved det punkt i historien der svarer til nutiden, hvor vi stadig ser os som nogle af de førende inden for vores område. Vi prøver altid at være på forkant med tiden og hele tiden gøre nye tiltag hvad enten det drejer sig om indkøb af maskiner eller udvikling af produktionen på kort eller lang sigt.

Vi kan her nævne vores nyeste tiltag, på den administrative front, som vi kalder papirløs produktion. Hvilket indebærer at der ved alle vores arbejdsstationer står en computer, så alle tegninger og produktionsruter kan ses der. Dette vil betyde at vore kunder i fremtiden kan se frem til kortere leverings tider, da vi vil kunne planlægge vores tid bedre.
 
På produktionssiden er der en tendens til emnernes geometri bliver mere kompleks. Det forsøger vi at imødekomme, ved at investere i 5-akse maskiner, og ved at opgradere vores Cad/Cam system, således at vi kan løse flere og mere komplekse opgaver.
En anden måde at optimere vores produktion, således at vi opnår et større flow, er tilvejebragt ved indkøbet af en robot.
Det er en teknologi vi forventer os meget af, og som vi allerede nu, kan se flere fordele ved.

 
         
  Ophavsret (c) 2018 Thoka    Vilkår for anvendelse
Om beskyttelse af private oplysninger    OnlineWeb® is copyright 2002-2018 by HP Consulting
Log ind